Geplaatst op

Duurzame creatieve Kids Club

Duurzame creatieve Kids Club

Join the club! 

Wat kun je maken van een oude stropdas? Of een stuk resthout? 

Bij deze stoere End of April Kids Club in Drachten leren kinderen toffe creatieve dingen maken van restmaterialen. Ze kunnen gemakkelijk lessen volgen met een strippenkaart. Tijd voor creativiteit! 

Info End of April Kids Club: 

  • Kinderen tussen 7 en 12 jaar, onder de 7 jaar met begeleiding. 
  • Elke woensdagmiddag 14:30 – 16:30 uur. 
  • De lessen zijn op inloop. Je kunt om 14:30 uur komen maar ook om 15:00 uur. Dit maakt de Kids Club flexibel. 
  • Locatie: Sluisfabriek, Drachten.

Voor alle info: Duurzame creatieve Kids Club

Geplaatst op

Duurzaam kinderfeestje in Drachten

Duurzaam en creatief kinderfeestje

Ik werk dagelijks met restmaterialen en ik vind het prachtig om dit door te geven. Wat kun je er toch nog mooie dingen van maken! Dat wil ik kinderen laten zien. Daarom kun je bij mij terecht voor toffe en duurzame kinderfeestjes 🙂 Kinderen gaan creatief aan de slag met restmaterialen en doen dit op een unieke locatie in Drachten: De Sluisfabriek! Een prachtige monumentale fabriek waar tegenwoordig makers, kunstenaars en Start-Ups in zitten. Zie ik jou voor een Duurzaam kinderfeestje in Drachten bij End of April in de Sluisfabriek?

Voor meer info: Duurzaam kinderfeestje in Drachten

Geplaatst op

Workshops duurzame week van Smallingerland

Van 30 oktober t/m 5 november doet End of April mee aan de duurzame week van Smallingerland. Super tof! Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik me altijd helemaal inzet voor een duurzaam interieur. Tijdens de duurzame week van Smallingerland ga ik twee verschillende workshops geven in de Sluisfabriek. De wandborden workshop en de spijkerplank workshop. Beide workshops geef ik op een duurzame basis! Voor meer info kijk even de workshoppagina. Je kunt je gratis aanmelden voor deze workshops!! Niet nadenken, gewoon doen 😉

Voor het gehele programma van de duurzame week van Smallingerland kijk even op de website van Duurzaam Smallingerland. Je kunt deze week namelijk nog veel meer leuke dingen doen!

Wandborden workshop 

Thema: Circulair
Datum: dinsdag 2 november en donderdag 4 november 
Tijd: 19:00 – 21:30
Plaats: Sluisfabriek
Aantal plekken: 8
Aanmeldeninfo@endofapril.nl

Spijkerplank workshop 

Thema: Circulair
Datum: woensdag 3 november
Tijd: 14:00 – 17:30
Plaats: Sluisfabriek
Aantal plekken: 8
Aanmeldeninfo@endofapril.nl

Geplaatst op

Nieuwsbrief

Yes, het is een feit! De End of April nieuwsbrief. Je blijft nu op de hoogte van alle toffe duurzame End of April producten, updates en inside info. De nieuwsbrief verschijnt maximaal twee keer per maand. Als welkomskado ontvang je tijdelijk een bon van 10% korting voor in de webshop. Je meld je gemakkelijk aan via de pop-up op de webshop. Zie ik je daar?

Geplaatst op

Duurzame stickers

Duurzame stickers

Deze prachtige duurzame stickers bestelde ik bij Drukbedrijf.nl. De stickers zijn gemaakt van 100 % plantaardig stickervinyl. Ze zijn dus volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Hoe tof is dit! Dit sluit weer perfect aan bij de gedachte van End of April. Dus kom jij binnenkort een sticker tegen op je pakket of op je End of April product? Dan weet je nu dat dit duurzame stickers zijn!

Wist dat ik verder ook altijd gebruik maak van duurzame verpakkingen? Oude dozen worden hergebruikt. Daarnaast gebruik ik oude kranten, biobased bubbeltjesplastic, papieren verpakkingstape en kaftpapier om jouw pakket te verpakken.

Ik vindt het belangrijk om zoveel mogelijk materialen her te gebruiken in mijn werk. Zo probeer ik bij te dragen aan de circulaire economie. Daarnaast kijk ik naar duurzame alternatieven. Zoals deze stickers. Het is prachtig om zichtbaar te zijn en dat jij kunt herkennen dat je product of pakket afkomstig is van End of April. Maar dan wel op een manier die bijdraagt aan het milieu. Zo kwam ik met mijn zoektocht uit bij Drukbedrijf. Hier kun je onder andere duurzaam drukwerk laten leveren. Dus daar koos ik uiteraard voor! Ik ben benieuwd wat je van deze End of April stickers vindt?

Geplaatst op

Leeuwarder Courant

Leeuwarder Courant

Op woensdag 16 september 2020 stond ik in de Leeuwarder Courant! Het artikel gaat over dromen bouwen. Een prachtig stuk over de Sluisfabriek waar mijn werkplek zich bevindt.

In de oude sluis machine fabriek zitten, makers, start-ups en kunstenaars. Het is een prachtig gemeentelijk monument. Waar de fabriek vroeger dienst deed als machine fabriek is het nu een broedplaats voor creativiteit. De fabriek bestaat uit een kantoren gedeelte en twee fabriekshallen. Mijn werkplek en atelier zijn gevestigd in het voormalige kantoren gedeelte. Het is een duo ruimte. Het eerste gedeelte gebruik ik als kantoor en etalage en gedeelte ernaast is mijn atelier. Zo kan ik gemakkelijk schakelen tussen mijn werkzaamheden.

Het mooie van dit verzamelpand is dat er altijd wel mensen aanwezig zijn. Je kunt altijd even bij iemand binnen lopen, maar je kunt je ook afzonderen op in je eigen werkruimte. Zo kun je gemakkelijk tips en adviezen krijgen van andere start-ups.

Ben je benieuwd naar artikel dromen bouwen in de Leeuwarder Courant? Dit is de link naar het artikel : https://www.lc.nl/friesland/smallingerland/In-de-voormalige-Sluis-Machinefabriek-in-Drachten-worden-dromen-gebouwd-26002506.html

Leeuwarder Courant

Sluisfabriek

Wil je meer weten over deze toffe oude fabriek? kijk dan eens op de website van de Sluisfabriek.

www.sluisfabriek.nl

Blog

Meer blog artikelen vind je hier.

https://www.endofapril.nl/blog/

Geplaatst op

Meet the maker

Meet the maker

Meet the maker

Meet the maker 🛠 Voor degenen die mij nog niet kennen, mijn naam is Hester. Als klein meisje was ik altijd al aan het knutselen en freubelen. Ik pakte een wasmand, zette ‘m op z’n kop, plaatste mijn creaties erop en mijn winkel was geopend. Een creatief gevoel wat niet te stoppen is, heb ik altijd al gehad. Ik heb daar niet altijd de tijd voor genomen. Vanaf januari dit jaar besloot ik daar serieus mee aan de slag te gaan. Een eigen bedrijf is altijd al een droom geweest en mijn creatieve kant bleef maar aan mij trekken. Daarom ben ik End of April gestart. Ik huurde een ruimte in de “Sluis”, een toffe oude fabriek in Drachten. Hier werd mijn droom stap voor stap meer werkelijkheid.


‘Ik zie geen afval, troep of oude spullen. Voor mij zijn het materialen om mee te creĂ«ren. Daarnaast ben ik gek op vintage spullen. Een mooi item met een verhaal, niet wetend waar het vandaan komt, fascineert me’

De bedrijfsnaam komt voort uit het spreekwoord: ‘april doet wat hij wil’ Ik leg me niet vast op Ă©Ă©n item, ik kijk wat ik van oude spullen kan maken die ik tegen kom. Zo kan ik op alle mogelijke manieren mijn passie uitvoeren. De ene dag maak ik een bank in opdracht van gebruikt hout, de andere dag upcycle ik een oude vaas of maak ik lappen stof van oude jeans en bekleed ik er stoelen mee. Zo vind je bij End of April duurzame meubels en woonaccessoires. Handgemaakt, recycled, upcycled en vintage. Mijn missie is duurzaam wonen♻️ Met elk stukje afval dat ik weer hergebruik, is weer wat minder afval op de afvalberg. 

Fotografie: @byjuliaadinda

https://www.juliaadinda.com

Wil je meer blogs lezen van End of April? Bekijk dan de onderstaande link.

https://www.endofapril.nl/blog/

Geplaatst op

End of April Kerstboom

Ook dit jaar had ik mijzelf weer eens ten doel gesteld om een zo’n duurzaam mogelijke kerstboom te maken. En dit is het resultaat!

Hoe gaat dit dan in z’n werk? Ik trek m’n klusoveral aan, kijk wat er nog aan resthout is, beetje zagen, puzzelen, schroeven en voilĂ  een kerstboom! Al het kerstgroen mocht ik bij mijn lieve schoonouders uit de tuin knippen. En dan nog even de zolder op voor alle leuke, gekke en foute kerstversiering. Best duurzaam toch ;-)?