In opdracht

Hier vind je alle duurzame meubels en woonaccessoires die ik in opdracht en op maat heb gemaakt. Ik maak altijd producten van gebruikte of gerecyclede materialen. Zie je iets leuks voorbij komen en wil je net zoiets? Of heb je een totaal ander idee en wil je dit graag op maat gemaakt?

Neem dan contact op met je vraag via info@endofapril.nl of 06-49020305.

Kussens upcycled

Kussens upcycled

Deze mooie kussens maakte ik voor een klant. Ze zijn helemaal gemaakt van reststoffen en oude ritsen. Zo mooi kan het zijn om materialen te upcyclen 🙂

Stoelen stofferen End of April Design

Het ontwerp is gebaseerd op eerder gemaakt design die de klant heel erg aansprak. Hij wilde dan wel dat beide stoelen verschillend van elkaar zouden worden maar wel bij elkaar paste. De stoelen zijn gestoffeerd met oude jeans en reststof. Op de frames zaten roestvlekjes dus deze zijn gepolijst. Het schuim in de zitting en in de rugleuning waren verpulverd. Deze heb ik vervangen. En als laatste stikte ik een jeanszak met het End of April logo op een stuk restleer op de achterkant van de rugleuning. Dit is het resultaat! 

Care & Repair

Wat een plaatje is het hè! Met deze prachtige design stoel was op het eerste oog niets aan de hand. Maar het bleek om het binnenwerk te gaan, het schuim. Het was uitgehard en verpulverde helemaal. Daarom heb ik deze stoel weer een mooie Care & Repair behandeling gegeven. De stoel ging helemaal open, het schuim is vervangen en ik heb de stoel weer helemaal netjes afgewerkt.

Kussens op maat

Zo, wat wat dit weer een toffe en uitdagende opdracht! Of ik een kussen wilde maken van 334 meter voor een bankje in de keuken. Uiteraard wel met gerecyclede stof. Het kussen heeft een mooie mosgroene kleur gekregen met een stof van gerecyclede petflessen. De wens was wel dat het kussen uitgewassen kon worden. Dus ik maakte er ook nog een meer dan vier meter lange rist in aan de achterkant en zijkanten. Daarnaast maakte ik ook nog zes losse kussenhoezen voor de klant. De kussen kregen allemaal een ander End of April design met verschillende reststoffen. Op alle kussens zit een logo gebrand op restleer. Dit is het resultaat! 

Care & Repair houten speelgoedkist

Ik mocht weer een mooie Care & Repair doen voor een klant. De houten speelgoedkist voor de kleinkinderen had wat liefde en aandacht nodig. Het oude touw voor het sluitsysteem was doormidden en kon niet vervangen worden omdat er een blokje miste. Ik maakte een blokje met aan de achterkant een gaatje waar het touw doorheen kon. Wat scharnieren die nagelopen zijn en een laagje duurzame krasvaste lak erop. De speelgoedkist is weer in gebruik en kan weer jaren mee! 

Racket spiegels upcycled

Voor deze klant mocht ik twee upcyclede racket spiegels maken! De oude rackets werden langs gebracht en ik maakte er spiegels en aan de achterzijde krijtborden in. Heb jij thuis nog oude rackets liggen en wil je er ook een spiegel in? Kom dan langs en ik maak er eentje (of twee 😉 ) voor je op maat! 

Gebruikte materialen:

  • Oude tennis rackets 
  • Leer van een oude bank gesloopt
  • Tweedehands spiegels 

Reparatie tafeltje en wasmand

Voor deze klant mocht ik een wasmand en een tafeltje repareren. Het is even met andere ogen kijken naar de spullen die stuk zijn. Laat je ze repareren of gooi je ze weg? Ik ben gek op meubelkneusjes en repareer ze graag voor je 🙂 Maak even een afspraak voor jou Care & Repair vraag.

Schoolstoelen stofferen

Dit was weer een hele leuke en uitdagende opdracht. Ik mocht twee oude schoolstoelen bekleden. Met hergebruikt schuim en een gedeelte reststof gaf ik deze stoelen een compleet andere look. Op de frames zaten wat plekjes. Ik heb beide frames gepolijst zodat ze weer mooi shinen 🙂

Uithangbord

Ik mocht dit leuke uithangbord beschilderen voor een klant voor het dorpsfeest. Het thema was de Roaring Twenties. De borden worden elk jaar overgeschilderd voor een ander thema. Ik ging aan de slag met restverfen en restmaterialen. Lekker duurzaam dus!

Stoel bekleden

Deze stoel heb ik opnieuw bekleed. De stoel was aardig gehavend en toe aan wat liefde en aandacht. De klant had een duidelijk beeld voor ogen, zie hier het resultaat! 

Het metaal op de stoel heb ik zwart gespoten. Ik zocht hiervoor speciaal een geschikte duurzame verf uit op waterbasis. 

Loungebank kussens

Herrinner je dit bankje nog van gebruikt steigerhout? Deze maakte ik eerder al en nu nog de bijpassende kussens. De lichte kussens zijn gemaakt van een oude ‘topper’ en de hoezen zijn gemaakt van oude gordijnen. Zie hier het resultaat 🙂

Lampen upcycled

Voor deze klant mocht ik drie lampen maken. Èèn hangende en twee staande lampen. Het is weer echt een opdracht met een mooi verhaal. De klanten kochten het huis van de oude buurman. Hierin zatten nog een oude houten openhaard ombouw, oude touwen trapleuningen en de deurbel buizen van vroeger. Ze wilden het hele huis verbouwen en dat deze oude elementen weer terug laten komen in de vorm lampen. Zie hier het resultaat!

Marble vaas upcycled

Als je vaste klant zegt, leuk al die marble upcyclede bloempotten maar ik wil graag een vaas. Ja, dat kan natuurlijk ook! End of April doet wat hij wil en dat geldt dus ook voor de mogelijkheden. Ik maakte deze marble upcycelde vaas in opdracht met een nieuwe toffe kleurencombi. Een tweede kans vaas, restlak marble dip en afgelakt met een duurzame krasvaste lak.

Kussens stofferen

-In opdracht- Wat vind jij van deze gestoffeerde kussens met gerecyclede materialen? Ik mocht deze mooie kussens van een oude stoel voor een klant opnieuw bekleden. Nouja, eigenlijk voor haar kinderen 😉 De oude rookstoel was er niet meer maar de kussens waren wel aan een ’nieuwe’ stof toe. Zij speelde vroeger zelf al op deze kussens en nu dus ook haar eigen kinderen. De kussens heb ik een frisse look gegeven met een oude wollen deken en verschillende kleuren oude grijze jeans. Met een logo op restleer was het plaatje weer compleet. Op naar nieuwe verhalen! 

Autobandtafel

Wat vind jij van deze autobandtafel? Ik mocht er eentje in opdracht maken, deze keer met zwart touw! Wil jij ook zo’n toffe autobandtafel op maat? Neem dan even contact op en ik kijk samen met je naar de mogelijkheden.

Set stoelen bekleden

Ik mocht deze keer een prachtige set stoelen bekleden. Dit is het resultaat! De vraag was of ik van de restjes bekledingstof kerstversiering wilde maken. Dat past de boom in december straks prachtig bij de stoelen.


Als je de voorfoto bekijkt lijkt er in eerste instantie niet zo veel aan de hand. De stof was toch op meerdere plekken gaar en één van de stoelen was aardig aangevallen door houtworm. De voorkant van de stoel was doorgebroken. Natuurlijk ging deze stoel niet weg en heb ik alles op alles gezet om ‘m te redden. Het was een hele operatie en er kwamen letterlijk stalen plaatjes aan te pas. Verder is de hele stoel behandeld tegen houtworm. Met een nieuw stofje zie je er niks meer van. Deze stoelen kunnen in ieder geval weer een tijdje mee.

(H)Art

Ja, je ziet het goed! Dit zijn allemaal hartjes. Ik mocht er voor 65 maken voor de ondernemers van de Business Breakfast Club. Zij steunen de Ronald McDonald Hoeve. Deze (H)Artjes vormen samen èèn groter (H)Art. De 65 (H)Artjes zijn verstuurd als Valentijns attentie.

Vaas restyled

Deze toffe vaas van één meter hoog restylede ik in een prachtige groene kleur. De onderkant van de vaas kreeg een marmeren dip met restlak. De vaas is afgelakt met een duurzame krasvaste lak.

Stoel stofferen End of April design

Wauw, wat was dit een toffe opdracht! Ik mocht een stoel bekleden voor een klant helemaal naar eigen ontwerp. De wens was om zoveel mogelijke ‘oude’ stoffen te gebruiken. Ik ben bij de klant thuis geweest om te kijken hoe hun interieur eruit zag en wat hier bij zou passen.


Dit is het resultaat! De stoel bevat de volgende hergebruikte materialen:

  • 6 grijze oude spijkerbroeken
  • Mintkleurige tweedehands stof met strepen
  • Hergebruikt schuim van de klant
  • Een oud hoofdkussen van de klant
  • Reststukjes leer voor de spanning van de golfveren
  • Oud leer van een laars voor het End of April logo

Wil jij ook een stoel laten bekleden met een uniek End of April design? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Stoel stofferen

Van wit naar zwarte ribstof! Dit prachtige erfstuk was toe aan een nieuw jasje. Dit is het resultaat! Zie de laatste foto voor de ‘voorfoto’.

Bloempotten upcycled

Deze leuke set bloempotten upcyclede ik voor een klant. Ze had thuis nog een serie bloempotten staan die wel wat restyling konden gebruiken. Dit is het resultaat! 

Vazen restyled

Ik geloof in hergebruik van spullen. Vind je iets niet meer mooi? Dan is een End of April restyling de oplossing! Ik kreeg een prachtige opdracht van een klant. Haar hele interieur gaat over de kop. De knal oranje vazen paste daar niet meer bij. Ik kreeg kleuren mee en kwam met wat ideeën. Verder kreeg ik de vrije hand. Dit is het resultaat!

De onderkant van de vaas heeft een marmeren effect gekregen. Het goud komt prachtig uit met de zwarte ondergrond. De bovenkant van de vaas heeft een kleur overloop. Het zwart is in het midden van de vaas nog zichtbaar onder het goud en loopt dan helemaal over in het goud. De zwarte kleur is een restverf en de vazen zijn afgelakt met een duurzame krasvaste lak.

Heb thuis nog een vaas, bloempot, stoel, kast of een ander item wat een nieuw jasje verdient? Neem contact op, bij End of April is alles mogelijk.

Bloempotten marble upcycled

Deze super toffe bloempotten zijn upcycled van tweedehands bloempotten. Ik had al een aantal bloempotten in de webshop staan met dit marmeren effect. Deze klant wilde graag grotere potten en andere kleuren. Daarom maakte ik ze speciaal voor de klant op maat. Voor de lak op de bloempotten is restlak gebruikt. De bloempotten zijn afgelakt met twee lagen duurzame krasvaste lak. Zo kunnen ze gewoon met de hand afgewassen worden.

Oud kastje met verhaal

Dit kastje heeft een mooi verhaal. De klant erfde dit kastje van een familielid. Hij werkte vroeger in de Sluisfabriek waar End of April nu gevestigd zit. Ze vond het een mooie gedachte dat de kast gerestaureerd zou worden en een nieuw jasje zou krijgen op de plek waar hij vroeger werkte. Een prachtig verhaal, dus daar ging ik mee aan de slag. De kast had meerdere verlagen die er lastig af te krijgen waren. Ik heb het kastje laten zandstralen. Een mooi duurzaam proces waarbij alle verlagen verwijderd worden. Daarna zijn alle mankementen verholpen en heeft de kast een prachtige antraciet grijze kleur gekregen!

Landkaart stoel

Ik maakte deze stoel in opdracht voor een klant. Er kwam een oude Franse landkaart op met de plaats waar ze voor het eerst samen op vakantie gingen. De oude stoel zat vol met roest en het frame wiebelde. Dit heb ik allemaal hersteld en de stoel bekleed met oude franse wegenkaart. De stoel is met meerdere lagen krasvaste en duurzame lak afgelakt.

Duurzame katten krabmat

Deze krabmat maakte ik in opdracht voor een klant. De mat is gemaakt op hout, het sisal touw is van een restpartij en het logo is gebrand op het leer van een oude laars. Kortom, een mooie duurzame krabmat voor een tevreden klant.

Loungebank gebruikt hout

Na mijn vorige opdracht kreeg ik de vraag of ik van hetzelfde soort gebruikte hout ook een loungebank kon maken. Een bank naast de achterdeur om even lekker een boek op te kunnen lezen. Hierbij was de vraag of de bank 150 cm breed kon en 60 cm diep. Ik maakte een ontwerp en ging op locatie aan de slag!

Hoekbank gebruikt hout

Deze hoekbank maakte ik op vijf hoog op een balkon. De bewoners wilden graag een bank op maat met een bijpassend tafeltje. De bank is gemaakt van gebruikte balken en gebruikte steigerplanken. Het was een hele uitdaging om al het hout en machines in de lift naar boven te krijgen maar, dit is het resultaat!

Bloembakken oude paneeldeuren op maat

Deze bloembakken maakte ik in opdracht van ForYou media. Ze zijn upcycled van oude paneeldeuren. De ene bloembak is aan beide zijden zwart. De andere bloembak is aan de ene zijde blauw en aan de andere zijde rood. Ze zijn voorzien van een aluminium afwerkstrip en grote wielen aan de onderzijde zodat de bakken gemakkelijk te verplaatsen zijn. De bloembakken worden gebruikt als kantoorafscheiding tussen verschillende afdelingen in een grote kantoorruimte. Duurzaam, groen en vrolijk!

Ben je ook geïnteresseerd in een op maat gemaakte bloembak? Of een andere maatwerk opdracht van oude materialen? Er is van alles mogelijk! Stuur dan een mail naar info@endofapril.nl of neem telefonisch contact op (06-49020305)

End of April opbergkist

Deze opbergkist maakte ik in opdracht van een klant. De kist is gemaakt van een 120 jaar oude houten vloer! Omdat zij beide van Amsterdam houden heb ik dit in de tekst verwerkt. Deze is er met de hand op geschilderd. Hierdoor kreeg ook de tekst een authentieke look. 

Wil jij ook zo’n prachtige gepersonaliseerde opbergkist? Met of zonder wielen, opbergvakken of teksten, er is van alles mogelijk! Stuur dan een mail naar info@endofapril.nl of neem telefonisch contact op (06-49020305)