Kinderfeestje

Ik werk dagelijks met restmaterialen en ik vind het prachtig om dit door te geven. Wat kun je er toch nog mooie dingen van maken! Dat wil ik kinderen laten zien. Daarom kun je bij mij terecht voor toffe en duurzame kinderfeestjes 🙂 Kinderen gaan creatief aan de slag met restmaterialen en doen dit op een unieke locatie in Drachten: De Sluisfabriek! Een prachtige monumentale fabriek waar tegenwoordig makers, kunstenaars en Start-Ups in zitten.

Inhoud en duur

Elk kinderfeestje duurt ongeveer 1,5 uur. We starten, desgewenst, met cadeautjes uitpakken. We beginnen met een grabbelpot. Elk kind mag z’n naam op een briefje zetten en deze in de grabbelpot gooien. De jarige kan dan om de beurt een naam uit de pot halen en kado uitpakken. Daarna krijgen de kinderen instructies en gaan we aan de slag. Na ongeveer 45 minuten nemen we even een korte pauze (denk aan een kort spelletje of even buiten uitrennen) met wat lekkers en daarna gaan we weer creatief aan de slag!

 • Feestjes tot 12 kinderen (voor grotere groepen neem even contact op)
 • 1,5 tot maximaal 2 uur aan de slag
 • Drinken (onbeperkt), wat lekkers en een tussendoortje inbegrepen
 • Duurzaam creatief feestje op een unieke locatie!
 • De kinderen gaan naar huis met een prachtig zelfgemaakt item!

Eten en Drinken

Je kunt kiezen uit twee verschillende pakketen: Lekker Pakket of een Lekker Gezond Pakket. De prijs voor het Lekker Gezond of het Lekker Pakket zijn bij de prijs inbegrepen. De keuze is aan jou!

 • Lekker Pakket: Limonade (onbeperkt), cakeje, chips tussendoor.
 • Lekker Gezond Pakket: Fruitwater (onbeperkt), fruit op een stokje, groente tussendoortje.

Prijs

Bij End of April werken we met een basisprijs. Dit is een vast bedrag voor 6 kinderen of minder. Voor elke extra feestganger betaal je € 9,50.

 • Het starttarief voor een kinderfeestje is €130,- Voor 6 kinderen of minder.
 • De basisprijs is inclusief het Lekker Pakket of Lekker Gezond Pakket.
 • Elke extra feestganger: € 9,50

Heb je andere wensen, vragen, wil je wat anders maken of wil je met een grotere groep komen? Neem dan even contact op. Ik kijk graag samen met de jarige en de ouders/verzorgers wat de wensen en mogelijkheden zijn.

Contactgegevens: e-mail: info@endofapril.nl , Telefoonnummer: 06-49020305.


Wat kun je doen/maken?

Plantenhanger met bloempot

Kinderen gaan een tweedehands bloempotje versieren met speciale keramiekstiften. Ze kunnen helemaal hun eigen prints erop maken. De print blijft er vast op zitten door ‘m later thuis af te bakken in de oven. De kinderen krijgen een kaartje mee met instructies voor in de oven. Vervolgens maken ze een plantenhanger van restdraden van de kledingindustrie aan een plankje resthout.

Mochten de kinderen thuis geen oven hebben dan is daar altijd een oplossing voor!


Upcycle Art met materialensafari

Tijdens deze workshop ga je werken aan een prachtig upcycle-kunstwerk. De workshop start met een materialensafari in en om de Sluisfabriek. Leer kijken met andere ogen en zie dat restmaterialen spullen zijn om mee te creëren. Ga jij mee op Safari en maak je een tof upcycle-kunstwerk? 

Let op!

 • Minimaal twee actieve ouders mee voor de materialensafari!
 • Dit feestje minimaal twee weken van te voren bespreken i.v.m. de voorbereidingen.

Spijkerplank

Maak een toffe spijkerplank op resthout! Kinderen gaan eerst een patroon uitzetten met spijkers en een hamer. Dit is ontzettend leuk werk! Vervolgens kunnen ze draden gaan draaien om de spijkers. Daarna kunnen er nog kralen aan toegevoegd worden. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende prints.


T-Shirt tasje + Upcycle Art

Tijdens dit feestje gaan de kinderen eerst een kunstwerk maken op resthout. Ze mogen uit oude magazines scheuren en knippen en maken hiermee een tof kunstwerkje op het hout. Vervolgens maken ze een tasje van een oud T-Shirt wat ze kunnen versieren met textielstiften. Zo gaan de kinderen naar huis met een leuk tasje waar ze hun Upcycle Art in mee kunnen nemen!